söndag 6 oktober 2013

Tomattjoho - som bas för Stroganoff

När det är billigt med tomater, brukar jag bunkra upp med tomattjoho! Det blir ju så mycket godare än de färdiga från mataffären!
Tidsåtgång: ca 45 min, varav 30 minuter sjudande på spisen med strimmlet till stroganoffen
 
Det här behöver du:
Kastrull, skärbräda, kniv, decilitermått, kryddmått, matsked, och en tesked

·       8-10 stora tomater eller 3 burkar hela eller krossade tomater
·       1 röd eller gul lök
·       2 -5 dl vatten - beror på hur vattniga tomaterna är
·       1 msk olja: raps eller matlagning
·       1 msk strösocker eller farinsocker
·       1 tsk salt
·       1 krm Vit eller svartpeppar efter smak
 

Häll i en skvätt olja ungefär en matsked i en kastrull. Skala och klyfta upp lök + vitlöken som du knäcker till med knivbladet. Och fräs tillsammans i oljan. Det tar cirka 1 minut tills de får färg och mjuknar. Häll i tomaterna som du valt, ev. socker och salt samt peppar. Mixa röran och späd eventuellt med vatten. Rör om medan såsen kokar upp och låt den sedan sjuda i ungefär 5 minuter passa tjohon så den inte bränns, bränd mat är inte gott. Sedan tillsätter du tjohoon i det brynta strimlet som ska bli stroganoff.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar