Tidsåtgång: ca 45 min, varav
30 minuter sjudande på spisen med strimmlet till stroganoffen
Det här
behöver du:
Kastrull, skärbräda, kniv,
decilitermått, kryddmått, matsked, och en tesked
· 8-10 stora tomater eller 3 burkar hela eller krossade tomater
· 1 röd eller gul lök
· 2 -5 dl vatten - beror på hur vattniga tomaterna är
· 1 msk olja: raps eller matlagning
· 1 msk strösocker eller farinsocker
· 1 tsk salt
· 1 krm Vit eller svartpeppar efter smak
Häll i en skvätt olja ungefär en matsked i en kastrull. Skala och klyfta
upp lök + vitlöken som du knäcker till med knivbladet. Och fräs tillsammans i
oljan. Det tar cirka 1 minut tills de får färg och mjuknar. Häll i tomaterna som
du valt, ev. socker och salt samt peppar. Mixa röran och späd eventuellt med
vatten. Rör om medan såsen kokar upp och låt den sedan sjuda i
ungefär 5 minuter passa tjohon så den inte bränns, bränd mat är inte gott. Sedan tillsätter du tjohoon i det brynta
strimlet som ska bli stroganoff.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar