En tomattjoho som bas för, köttfärssås
eller som den är till pasta!
Tidsåtgång: ca 45 min varav
30 minuter sjudande i en kastrull på spisen.
Det här behöver du:
Kastrull, skärbräda, kniv, decilitermått, kryddmått, matsked, och en tesked.
Kastrull, skärbräda, kniv, decilitermått, kryddmått, matsked, och en tesked.
· 8-10 stora tomater eller 3 burkar hela
· 2 -3st vitlöksklyftor
· 1 gul lök
· 2 dl rött vin: själv använder jag vin som jag fryst in i iskuber men
matlagningsvin fungerar utmärkt
· 1 msk olivolja
· 1 msk strösocker eller farinsocker
· 1 tsk salt
· 2 krm oregano eller torkad basilika går också bra med ett par färska
kvistar som du finhackat , använd kvisten med
· Vit eller svartpeppar efter smak
Låt sedan såsen koka upp under omrörning. Koka upp såsen låt den sedan sjuda i 30 minuter, den är fin att ha på pastan och ska du ha den som bas i köttfärssås så låter du den koka i 10 minuter för sig och sedan häller du i den i den brynta färsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar