Sedan i februari i år (2013) har jag behövt tänka annorlunda. Min galla har
tvingat mig för att inte få problem med den så har jag börjat äta vegetariskt
minst en dag i veckan. I början var det svårast för då klarade jag inte av ägg,
eller stekt mat. Blev mycket mat i ugnen eller kokt och färglöst. De här
biffarna är goda och när jag inte kunde äta ägg så uteslöt jag ägget, men ägget
är så bra för den fina stekytans skull.
Det här behöver du ha hemma:
100 g salta cashewnötter går också att bytas ut om kikärtor men då måste du salta biffarna.
1 morot
1 dl gärna röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 ägg (går att utesluta)
Det här behöver du ha hemma:
100 g salta cashewnötter går också att bytas ut om kikärtor men då måste du salta biffarna.
1 morot
1 dl gärna röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 ägg (går att utesluta)
1 kokt potatis
2 klyftor vitlök
1 krm peppar du väljer sort
1 dl mjölk eller grädde 2 klyftor vitlök
1 krm peppar du väljer sort
ströbröd går också bra med en hårdbrödsskiva blir mustigare smak då
Så här gör du:
1. Börja med att koka linserna enligt anvisningen på paketet tillsammans med buljongtärningen. Kan med fördel kokas dagen/kvällen innan.
2. Låt ströbrödet svälla i ungefär 10 minuter med mjölken och pressa eller mosa
sedan ned den kokta potatisen, detta blir ”klistret för färsen”
3. Medan ströbrödet sväller så finhackas eller mixas nötterna, moroten rivs
fint eller körs med mixer den med. Sedan hackas eller pressas vitlöken.
4. Blanda nötter, morötter och de kokta linserna. Tillsätt ”klistret” och rör om. Smaka av med peppar. Forma biffar och stek i olja och lite smör på medelvärme.
4. Blanda nötter, morötter och de kokta linserna. Tillsätt ”klistret” och rör om. Smaka av med peppar. Forma biffar och stek i olja och lite smör på medelvärme.
Serveringsförslag
Biffarna är goda och kan serveras med olika tillbehör, exempelvis med kokt
eller råstekt potatis, ris eller cous cous. Är också gott med naturell yoghurt
(Turkisk, Rysk eller Crème fraiche) och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar