Ungarna är gourmander, och de älskar god mat. De vet inte att den här soppan är billig och snabb att laga. Brukar passa på när färsen är billig. Laga mycket och frysa om det blir något över.
1 kg nötfärs
3 gula lökar eller lökpulver
3-4 klyftor med vitlök
4 potatisar som du tärnar
1 röd paprika eller paprikapulver
1 gul paprika
1 dl tomatpuré eller tomattjoho
3 dl grädde
15 dl mjölk
2pkt Ox- eller kalvbuljong eller fond.
4 tsk oregano, mejram, timjan blanda som du vill
1 msk olivolja
3 gula lökar eller lökpulver
3-4 klyftor med vitlök
4 potatisar som du tärnar
1 röd paprika eller paprikapulver
1 gul paprika
1 dl tomatpuré eller tomattjoho
3 dl grädde
15 dl mjölk
2pkt Ox- eller kalvbuljong eller fond.
4 tsk oregano, mejram, timjan blanda som du vill
1 msk olivolja
Gör så här
1. Fräs köttfärs och löken i en gryta eller kastrull med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.
2. Tillsätt
potatis som du skalat och hackat samt paprikan och fräs i ytterligare någon
minut.
3. Tillsätt tomatpuré eller tomattjoho, grädde, mjölk och buljongtärningar
och låt soppan koka i ca 15 minuter. Smaka av och krydda med oregano eller
andra örtkryddor och smaka av med salt och svartpeppar. Om du har färska
kryddor tillsätter du dem sist eller kan garnera med dem.
Jag serverar smörgås till samt majs och finhackad tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar