Räcker till 6 personer och middagen är klar på ungefär 30 minuter!
Laktos och gluten fritt!
Kycklingen kan självklart bytas ut mot tofu, som du steker lite i olivolja, kryddar med salt och peppar. Tror detta kan fungera med en fast fisk också, men jag kan inte testa det.
Det här behöver du:
Laktos och gluten fritt!
Kycklingen kan självklart bytas ut mot tofu, som du steker lite i olivolja, kryddar med salt och peppar. Tror detta kan fungera med en fast fisk också, men jag kan inte testa det.
Det här behöver du:
Ris/nudlar eller något annat som du tycker passar i rätt
mängd!
Är gott med hälften pommes och hälften ris...
Är gott med hälften pommes och hälften ris...
Sås
1 burk kokosmjölk
1-2 dl vatten (finns inte i Coops recept)
2 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning (I Coops recept är det 2 msk fisksås)
1 msk Kinesisk soya (finns inte i Coops recept)
2 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor (finns inte i Coops recept)
Nästan 1 tsk Sambal oelek gillar ni hetta
2 krossade finhackade citrongräs
Maizena - såsen blir i mitt tycke för lös och okrämig annars...(finns inte i Coops recept)
Kycklingen - Tofu - eller kanske fisk
2 tsk olivolja
Kyckling i någon form cirka 1 kg motsvarade mängd till
Svart- el vitpeppar och salt efter tycke och smak
Servering
1 påse färsk bladspenat som också kan också vändas ned i kycklingsåsen när de puttrat klart.
Klippt färsk koriander gillar ni koriander går en hel kruka åt, men inte i vår familj.
1 tvättad lime i klyftor
1 burk kokosmjölk
1-2 dl vatten (finns inte i Coops recept)
2 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning (I Coops recept är det 2 msk fisksås)
1 msk Kinesisk soya (finns inte i Coops recept)
2 msk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor (finns inte i Coops recept)
Nästan 1 tsk Sambal oelek gillar ni hetta
2 krossade finhackade citrongräs
Maizena - såsen blir i mitt tycke för lös och okrämig annars...(finns inte i Coops recept)
Kycklingen - Tofu - eller kanske fisk
2 tsk olivolja
Kyckling i någon form cirka 1 kg motsvarade mängd till
Svart- el vitpeppar och salt efter tycke och smak
Servering
1 påse färsk bladspenat som också kan också vändas ned i kycklingsåsen när de puttrat klart.
Klippt färsk koriander gillar ni koriander går en hel kruka åt, men inte i vår familj.
1 tvättad lime i klyftor
Så här gör du:
Om du ska servera ris eller något som tar ”lång” tid, så
börjar med det först. Kycklingsåsen tar cirka 30 minuter att tillreda.
Blanda samman såsen: vatten, kokosmjölk, sambal oelek, vitlök,
citrongräs, ingefära, grönsaksfond, i en gryta eller traktörpanna. Salta och
peppra kycklingen. Låt såsen småputtra medan du steker kycklingen gyllenbrun.
När kycklingen fått fin färg, lägg den i såsen och låt puttra i minst 20
minuter.
Inspirerad av Coops Mersmak nr 4 2016 Vardagsakuten,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar