måndag 13 april 2015

Tre olika sorters Champinjoner!

Florentinas Champinjoner i ugn!
Slå på ugnen: 200 grader gratineras i ugnen i 15-20 minuter

De här champinjonerna är livsfarliga för mig, för jag kan inte sluta
äta dem! Tur att de inte är alltför onyttiga!

En ask champinjoner eller om du så många du plockar i lösvikt
Olivolja
Salt eller flingsalt
Chiliflakes eller chilipulver om du tar chilipulver är det gott med lite svartpeppar till.
Ta loss svamphatten från foten.
Lägg hattarna på en bakplåtklädd form så många som får rum med taket på hatten uppåt.
Ringla över olivolja lägg i flingsalt eller salt i varje hatt.
På med chili och in i ugnen i 15-20 minuter.
Serveras med nått gott! Kyckling eller grillat, kanske men är även utmärkt till vegetariskt!

Gratinerade champinjoner ca 20 st 200 grader i 15-20 min
En matigare variant J  

En ask champinjoner eller om du så många du plockar i lösvikt
Vitlök efter tycke och smak men två vanliga klyftor till 20 champinjoner brukar vara ok. : du gör som du vill om du finhackar, eller om du så vill riva vitlöken.
Gul- eller rödlök om du vill ha färg på maten
Fin hackad persilja en kruka eller ca 5 dl
1 tsk salt eller flingsalt efter smak
0,5 krm svart eller vitpeppar, fungerar också med chili om man vill ha igång förbränningen
100 g Rumstempererat smör eller olivolja här beror det verkligen vad du tycker är godast..
Du kan också fint rivna rotfrukter, t.ex morot, palsternacka och fylla de små hattarna med och toppa med riven ost…

Kalles marinerade champinjoner
Ta så många champinjoner som du tänkt grilla.
Rensa dem från jord.
Ha i salt, chiliflakes, chilipulver eller färskchili som du hackat i en påse eller en bunke.
Ha olja helst en som tål hetta ordentligt då grillar blir väldigt varma… du kan ju blanda med vatten. Se till att svamparna täcks ordentligt så de får ligga och dra ordentligt
Låt gärna ligga och dra i flera timmar eller över natten!
Kryddig svamp, på dig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar