söndag 29 september 2013

Kasslerlåda - "nöden har ingen lag, man måste äta"!

Ugnen värms upp till 225 grader

Om du kokat potatis dagen innan så går den här maträtten rysligt fort- max 40 minuter. Annars tar det en stund längre eftersom den innehåller hemgjort potatismos.
 Är du i tidsnöd? Använd då pulvermos som du har i tvåäggulor i, och sedan spritsar/smetar ut.

Det här behöver du:
Potatis till potatismos – ”pulvermos vid tidsnöd”
Kassler
Någon lök: purjo, gul eller röd. Fungerar säkerligen med vitlök men det har jag inte provat
Krydda efter tycke och smak till moset, men moset som jag brukar göra finns nedan.

Hemgjort potatismos

1 kg potatis av mjöligsort
2 dl mjölk kan också använda grädde eller hälften av varje
25-50 gram smör beroende på vilken mjölk sort du använder
2 äggulor
Riven ost (uteslut då saltet)
1 krm salt eller efter tycke och smak
2 krm vitpeppar
1krm mald muskotnöt

Om du kokat potatisen dagen innan:
Blanda äggulor och mjölk/grädde som du sedan värmer upp
Stompa eller använd elvisp för att göra moset.
Krydda efter tycke och smak

Så här gör du: Skiva en kasslerbit tunt
Slanta upp ½ Purjolök, eller skiva/hacka röd/gul lök

Klä en ugnsfastform/plåt med bakplåtspapper
Lägg i den tunt skivade kasslern
Strö över löken som passar dig och familjen
Klicka, smeta eller spritsa ut moset.

In i ugnen tills moset fått färg!

Naturligtvis, äter vi grönsaker till
Gurka/Zucchini, sallad och tomater.



 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar