Om du kokat potatis dagen innan så går den här maträtten
rysligt fort- max 40 minuter. Annars tar det en stund längre eftersom den
innehåller hemgjort potatismos.
Är du i tidsnöd? Använd då pulvermos som du har i tvåäggulor i, och
sedan spritsar/smetar ut.
Det här behöver du:
Potatis till potatismos – ”pulvermos vid tidsnöd”
Kassler
Någon lök: purjo, gul eller röd. Fungerar säkerligen med vitlök men det har jag inte provatKrydda efter tycke och smak till moset, men moset som jag brukar göra finns nedan.
Hemgjort potatismos
1 kg potatis av mjöligsort
2 dl mjölk kan också använda grädde eller hälften av varje
25-50 gram smör beroende på vilken mjölk sort du använder
2 äggulor
Riven ost (uteslut då saltet)
1 krm salt eller efter tycke och smak
2 krm vitpeppar
1krm mald muskotnöt
Potatis till potatismos – ”pulvermos vid tidsnöd”
Kassler
Någon lök: purjo, gul eller röd. Fungerar säkerligen med vitlök men det har jag inte provatKrydda efter tycke och smak till moset, men moset som jag brukar göra finns nedan.
Hemgjort potatismos
1 kg potatis av mjöligsort
2 dl mjölk kan också använda grädde eller hälften av varje
25-50 gram smör beroende på vilken mjölk sort du använder
2 äggulor
Riven ost (uteslut då saltet)
1 krm salt eller efter tycke och smak
2 krm vitpeppar
1krm mald muskotnöt
Om du kokat
potatisen dagen innan:
Blanda äggulor och mjölk/grädde som du sedan värmer upp
Stompa eller använd elvisp för att göra moset.
Krydda efter tycke och smak
Blanda äggulor och mjölk/grädde som du sedan värmer upp
Stompa eller använd elvisp för att göra moset.
Krydda efter tycke och smak
Så här gör du: Skiva en kasslerbit tunt
Slanta upp ½ Purjolök, eller skiva/hacka röd/gul lök
Slanta upp ½ Purjolök, eller skiva/hacka röd/gul lök
Klä en ugnsfastform/plåt med bakplåtspapper
Lägg i den tunt skivade kasslern
Strö över löken som passar dig och familjen
Klicka, smeta eller spritsa ut moset.
Lägg i den tunt skivade kasslern
Strö över löken som passar dig och familjen
Klicka, smeta eller spritsa ut moset.
In i ugnen tills moset fått färg!
Naturligtvis, äter vi grönsaker till
Gurka/Zucchini, sallad och tomater.
Gurka/Zucchini, sallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar